Sunday, July 18, 2010

Khairy Jamaluddin perlu tumbangkan Mukhriz dengan kadar yang segera!


Faktanya adalah bahawa anda telah dikambing hitamkan oleh Mahathir dan berdaya sejauh politik UMNO yang bersangkutan. Walaupun anda adalah ketua Pemuda UMNO, anda adalah seorang yang tidak ada tempat mahupun di Kabinet Malaysia dan bahkan UMNO. Justeru itu anda tidak mempunyai kuasa apapun dan tidak mampu membuat kemajuan apa pun dalam UMNO.

Mahathir kenakan anda dalam pemilihan Pemuda UMNO sebagai calon yang korup. Anda menang, tetapi tetap menjadi ketua pemuda UMNO tercemar.Sebaliknya saingan anda Mukhriz, putera Mahathir, bahkan tidak dikenakan bayaran untuk rasuah, dipilih sebagai Naib Presiden bidang pemuda UMNO dan sekarang menjadi timbalan menteri dalam kabinet Najib. Adakah Mukhriz calon uncorrupted bersih sementara anda adalah orang korup? Jika anda tidak melakukan apapun untuk mengubah persepsi ini sekurang-kurangnya di UMNO, anda akan terbukti benar, Mahathir tidak hanya menunjukan bahawa anda korup, tetapi juga secara politik impoten.

Pilihan anda adalah jelas jika anda ingin memiliki masa depan dalam politik. Anda perlu untuk mengekspos rasuah Mukhriz's, kebodohan, perkauman dan inkompetensi. Anda tidak boleh melawan Mahathir (anda bukan David untuk mencabar Goliat jahat, itu bukan anda bahkan ikan kecil berbanding dengan ikan yu Mahathir kotor jahat), tetapi anda tentu dapat mengambil Mukhriz yang lebih saiz anda. Bawa dia ke bawah dan anda akan memiliki masa depan dalam UMNO. Anda harus melawan Mukhriz sendiri dan akan terbukti kepada Najib dan selebihnya dari UMNO bahawa anda masih mempunyai gigitan dan tidak boleh lagi diabaikan.

Adakah anda benar-benar seorang lulusan Oxford? Jika anda benar-benar merupakan lulusan Oxford, bangkit dari kotoran UMNO dan mematuhi tradisi mulia dan watak lulusan dari Cambridge, Oxford, Harvard dan lembaga-lembaga berprestij tersebut. Untuk memulakan, mengekspos Mukhriz, musuh nyata anda dan salah satu musuh-musuh Rakyat. Tumbangkan Mukhriz dan anda akan bawa Mahathir tumbang serta semua penjilat dan kroninya dalam UMNO.

No comments: