Tuesday, February 23, 2010

Hapuskan perbalahan dalaman.. Gempar Parpu Kari nak keluar Umno?

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta pemimpin dan ahli UMNO di semua peringkat menghapuskan segala bentuk persengketaan dan perbalahan dalaman yang dilihat menjadi punca kelemahan parti.

Beliau yang juga Timbalan Presiden parti menegaskan, masalah itu tidak boleh dipandang remeh kerana kajian menunjukkan ia menjadi punca utama kegagalan calon UMNO dan Barisan Nasional (BN) mempertahankan kerusi pada pilihan raya lalu.

Sehubungan itu beliau mengingatkan kedudukan UMNO dan BN adalah kritikal jika masalah dalaman seumpama itu tidak diselesaikan segera.

''Kegagalan itu berdasarkan kajian yang dibuat selepas pilihan raya umum lalu bagi mencari punca sebenar kenapa UMNO dan BN gagal mempertahankan kemenangan (majoriti) dua pertiga dalam pilihan raya umum lalu itu.Baca seterusnya

Bercakap kepada wartawan, Tan Sri Muhyiddin menyarankan agar ahli UMNO menyelesaikan segala masalah dalaman segera agar lebih bersedia untuk menghadapi PRU13. UMNO akan berusaha untuk memahami aspirasi golongan muda dalam usaha menarik mereka menyokong BN dalam pilihan raya akan datang.... Berbeza pula dengan sikap Mawas di bawah ini....

Hebat! kerana cubaan untuk memecah belahkan perpaduan dalam Umno! Yang paling hebat sekali Parpukari tidak sedarkan diri dan berani mengugut TPM dan PM bahawa beliau tidak akan menyokong Perdana Menteri lagi jika melantik KJ sebagai menteri.

Dilaporkan dari laman blog house PK, Parpu Kari akan mengamuk dan bakal keluar dari UMNO... adakah berita ini sahih.

Petikan dari laman blog ParpuKari
Ayat Parpu Kari sama macam ayat Brader Anwar Bin Ibrahim

Memang ada link dengan CIFUT ni kot?..


Beliau mahu menjadi bloggers hebat sebaris dengan bloggers yang ada nama, tetapi tulisan beliau dalam blog tidaklah menyerlah kerana apa yang boleh kita baca dalam blog beliau ada juga dalam blog orang lain. Bezanya beliau akan menambah sedikit fitnah dan carut. Malangnya tulisan beliau yang langsung tidak ada research melainkan mencedok nak menokok tambah tanpa berfikir.


Masyuk nampak!!! Pakai blackberry brader! Sebulan berapa masyuk? Gua dengar.. SAMA RATA, SAMA RASA DEPAN BELAKANG SAMA SAJA!... SEMUA LU SAPU... betul ka?


Beliau yang di bayar oleh orang orang yang tertentu akan menghentam membabi buta dan adakala hentaman beliau terkena dirinya kembali. Beliau bagaikan orang yang tidak bermaruah menghentam Pergerakan Pemuda kerana dibayar oleh politikus tertentu yang menyara kehidupan keluarga beliau.

Yang menarik, beliau bernafsu besar mahu berperang dengan orang yang lebih jauh kelas dari beliau sendiri, adakala saya sendiri merasa malu melihat telatah bloggers ini.

Amatlah sesuailah pandangan Tan Sri Muhyiddin yang meminta pemimpin dan ahli UMNO di semua peringkat menghapuskan segala bentuk persengketaan dan perbalahan dalaman yang dilihat menjadi punca kelemahan parti. Umno tidak lemah, cuma sikap buruk dalam kalangan bloggers Umno dan ahli Umno sahaja yang menyebabkan Umno kelihatan lemah tidak bermaya.

Anda juga perlu membaca artikel artikel panas di bawah ni:

6 comments:

Anonymous said...

Macam macam dia mahu tipu kerana mahu buruk kan KJ . Ha ha ha ha ha ha nak pecah perut aku ketawa, Dia ni gila ke apa atau dah sasau. Cuba nak perkudakan pemuda sekarang dia nak busukkan PM pula. Ingat PM tuh bodoh macam dia. Parpu Kari kau tak payah la nak ajar PM, DS Najib boleh menilai siapa KJ. Kesian, tulislah banyak banyak untuk dijadikan bahan lawak. terima kasihlah popularkan KJ.

Parang Sasau said...

Nampak ketara sekali Parpukari tertekan dan gelabah apabila dihentam kiri kanan oleh bloggers yang bencikan perpecahan di kalangan bloggers UMNO

Ramai yang bosan dengan parpukari yang perasan bahawa blognya juga boleh memaksa Perdana Menteri untuk mengikut telunjuknya. Kalau Parpu Kari kata dia mahu ajar PM berpolitik, silap la..

pejuang/// said...

Apa tunggu lagi... Jom ayak parpu bertubi-tubi.

Anonymous said...

parpukari selalu kata kat orang "wasted sperm".....rupa2nya parpukari lah si "wasted sperm"....kesian kat mak bapak dia....hahaha

ghostWRITER said...

dengar2 si parpu ni makan kiri kanan... BETOL KER?

PEJUANG CYBER said...

Aku nak tanya Parpu Kari, apasal bila jumpa KJ Parpu tak balun KJ habis-habisan Parpu? bola tanggung dah depan mata, Parpu boleh biarkan camtu saja ke? ke Parpu yang tak ada telo... takkan gah dalam blog saje? bila face to face kelu, senyap seribu bahasa!!!